Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - Namur
Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - Namur este prima manastire ortodoxa romaneasca din Belgia.
un serviciu oferit de CREŞTIN ORTODOX WEBSITE
[Intra in cont]

Categorii


 Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - Namur 

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului este prima manastire ortodoxa romaneasca din Belgia. Situata langa Namur, capitala Waloniei,  la 40 de km de Bruxelles, aceasta manastire inchinata Maicii Domnului, a fost pana in anul 2010 manastire greco-catolica.

Inalt Prea Sfintitul Parintele Iosif, a binecuvantat si a sustinut initiativa comunitatii ortodoxe romane din Belgia de a achizitiona acest locas de cult (pentru suma de 400.000€, cu conditia sa se plateasca un acont de 100.000€ in momentul semnarii actului de vanzare – cumparare).

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - Namur

Cu ajutorul lui Dumnezeu incepand cu 23 Mai 2011, Manastirea "Acoperamantul Maicii Domnului" si-a deschis portile, iar dupa trei zile, locasul de cult al manastirii, construit in stil rusesc, a fost tarnosit., de catre IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale, impreuna cu ceilalti ierarhi din mitropolie.

Necesitatea infiintarii acestei prime manastiri era una cu atat mai mare cu cat numarul romanilor stabiliti in Belgia a crescut foarte mult, mai ales dupa intrarea in Comunitatea europeana.

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - Namur

In prezent, manastirea are statut de parohie, urmand ca in scurt timp sa fie adusa in acest loc o comunitate de maici, care vor trai si se vor ruga in aceasta manastire.

Manastirea Namur

Parintele Ciprian Gradinaru, preot paroh al comunitatii ortodoxe romane din Namur, face apel, in continuare, la solidaritate crestina, plata ratelor lunare pentru achitarea restului sumei efectuandu-se pe baza donatiilor:

"Mutumim celor care ne-au ajutat deja si celor care ne vor ajuta. Domnul sa rasplateasca! Dupa cum zice cartea Tobit, "Cand ai mult, da mai mult; daca ai putin, da mai putin, dar nu pregeta sa faci milostenie, caci milostenia izbaveste de la moarte si curata orice pacat.”

Donatii sunt asteptate in continuare pentru plata ratelor lunare pentru achitarea restului sumei. Ne-am bucura mult sa va alaturati acestui proiect si sa deveniti partasi la aceasta lucrare dumnezeiasca, facand donatii in contul deschis in acest scop:

A ctitori o manastire, o biserica, inseamna a deschide o poarta noua catre Cer. Cand noi deschidem astfel de porti, "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor“ - atat noua insine, neamului nostru cel adormit, dar mai ales pentru urmasii nostri.

Manastirea Namur - Belgia

A pune temelie unei manastiri este lucru greu si anevoios, si de aceea lucrul acesta se intampla destul de rar, istoric vorbind. Pentru cei contemporani cu o astfel de lucrare, aceasta reprezinta o chemare tainica, o oportunitate pe care Domnul ne-o da pentru a deveni ctitori ai unui lacas zidit intru slava Numelui Sau.

Ganditi-va cum sunt numiti ctitorii la sfintele noastre slujbe: "fericitii si pururea pomenitii ctitori“! Sunt atatea biserici si manastiri unde numele celor ce le-au ctitorit s-au stins din amintirea oamenilor, chiar si a rudelor lor. Insa la Dumnezeu - Singurul inaintea Caruia e important sa ramanem de neuitat - ei raman pururea „fericiti si pururea pomeniti“.

Sansa aceasta de a deveni "pururea pomeniti“ ni se da noua in zilele acestea!”

Manastirea Namur - Corp de chilii